• PRIFARCI TEČEMO (PRED)ZADNJI KROG

Samo še dober mesec nas loči od začetka velikega slavja - NAŠE TRIDESETLETNICE

SLAVILI jo bomo v Vojniku (10.11.- Eventim), Novi Gorici (17.11.- Eventim) in kar s štirimi zaporednimi koncerti v Cankarjevem domu (24.11.,  25.11. - popoldanski in večerni koncert in 26. 11. - blagajna Cd ali https://www.cd-cc.si/sl/kultura/glasba/prifarci-slavijo-30). Gostov bo seveda veliko. Tako kot letos se naš oder še ni šibil. Za 30-letnico pripravljamo tudi kar nekaj novosti in eno izdaja že priložena fotografija. Nastala je ob snemanju videa za novo pesem z zelo srčnim naslovom - TU JE MOJ DOM. Kmalu bo na ogled. A tudi do novembra ne bomo počivali. Oktobra nas lahko slišite še v Brežicah, Fari in Podčetrtku. Slavite z nami!

• Že v pripravah na 30-LETNICO!

Septembra bomo bolj malo naokrog. V drugi polovici meseca pripravljamo koncerta v Biotehniškem centru v Naklem (22.9.) in ob 20 letnici občine Bloke 28. septembra. Sicer pa so naše oči in moči usmerjene v pripravo VELIKEGA GALA KONCERTA ob naši 30 letnici, ki jo letos slavimo v resnici kar skozi vse leto. Koncerti bodo 25. in 26. novembra v Cankarjevem domu, s skoraj enakim programom pa še v Hrastniku (pri njih smo dobro zapisani, imamo že skoraj tradicionalno povabilo, kar nas zelo veseli) in letos tudi v Novi Gorici.

Ja,kako bo vas zanima? Lušno. Peli in igrali bomo, kakšno razdrli, upamo, da pride tudi kakšen gost in da bo veselja obilo.

30 pesmi bomo zapeli za naših 30 let na slovenskih glasbenih odrih in že zdaj verjamemo, da boste pri kakšni zapeli zraven. Saj znate, mar ne?

• AVGUSTA SMO ZNOVA NAOKROG!

Se sprašujete kje je nastala fotografija? Ja, na 50 letnici Jožeta Potrebuješa, glavnega Čuka. Eno Matildo smo mu za Abrahama zapeli in obljubil je, da pride na našo 30-letnico v Cankarjev dom. Mimogrede - a vstopnice za novembrski veliki koncert že imate? Prijazno opozarjamo samo v izogib težavam s sedeži, ko bodo ostale le še vstopnice za drugi balkon.

Sicer nas bo pa avgusta povsod polno. Z našimi pesmimi prihajamo v Luče (9.8.), poleg bomo z našimi instrumenti, ko se bo skakalo z mostu v Kanalu ob Soči (10.8.). Šli bomo v Solkan (24.8.), pa se poslovili od poletja na Bogenšperku (26.8.) in 30. avgusta še obiskla Citycenter v Celju. Nekje se bomo že srečali, ali ne? Podrobnosti o nastopih najdete v koledarju dogodkov na dnu naše strani. Pa še to. Na obvestila Prifarcev ste se že prijavili? Klik na vrhu strani na desni?

Toni Obranovič
Martin Marinč