• Že v pripravah na 30-LETNICO!

Septembra bomo bolj malo naokrog. V drugi polovici meseca pripravljamo koncerta v Biotehniškem centru v Naklem (22.9.) in ob 20 letnici občine Bloke 28. septembra. Sicer pa so naše oči in moči usmerjene v pripravo VELIKEGA GALA KONCERTA ob naši 30 letnici, ki jo letos slavimo v resnici kar skozi vse leto. Koncerti bodo 25. in 26. novembra v Cankarjevem domu, s skoraj enakim programom pa še v Hrastniku (pri njih smo dobro zapisani, imamo že skoraj tradicionalno povabilo, kar nas zelo veseli) in letos tudi v Novi Gorici.

Ja,kako bo vas zanima? Lušno. Peli in igrali bomo, kakšno razdrli, upamo, da pride tudi kakšen gost in da bo veselja obilo.

30 pesmi bomo zapeli za naših 30 let na slovenskih glasbenih odrih in že zdaj verjamemo, da boste pri kakšni zapeli zraven. Saj znate, mar ne?

• AVGUSTA SMO ZNOVA NAOKROG!

Se sprašujete kje je nastala fotografija? Ja, na 50 letnici Jožeta Potrebuješa, glavnega Čuka. Eno Matildo smo mu za Abrahama zapeli in obljubil je, da pride na našo 30-letnico v Cankarjev dom. Mimogrede - a vstopnice za novembrski veliki koncert že imate? Prijazno opozarjamo samo v izogib težavam s sedeži, ko bodo ostale le še vstopnice za drugi balkon.

Sicer nas bo pa avgusta povsod polno. Z našimi pesmimi prihajamo v Luče (9.8.), poleg bomo z našimi instrumenti, ko se bo skakalo z mostu v Kanalu ob Soči (10.8.). Šli bomo v Solkan (24.8.), pa se poslovili od poletja na Bogenšperku (26.8.) in 30. avgusta še obiskla Citycenter v Celju. Nekje se bomo že srečali, ali ne? Podrobnosti o nastopih najdete v koledarju dogodkov na dnu naše strani. Pa še to. Na obvestila Prifarcev ste se že prijavili? Klik na vrhu strani na desni?

• Vrni se, srce!

Pa so za nami. Že druge Melodije morja in sonca na katerih smo nastopili. In prinesli domov 5. mesto. To je za nas odlično.

Pesem Vrni se, srce,  je nežna balada v kateri naš pevec Mitja Ferenc žaluje za izgubljeno ljubeznijo. O njej smo posneli tudi video, v katerem je "glavno vlogo" odigrala Marija Hrovat, šoferka in solastnica prestižnega Rolls Roysa letnik 1986. Če si ga želite ogledati kliknite na povezavo https://www.youtube.com/watch?v=ImM60Iii7Wk

Zdaj bo kakšen mesec nastopov malo manj, le v Pliskovico pri Sežani oddidemo še ta mesec, potem pa se srečamo spet v avgustu, ko nas bo povsod polno. Novembra pa tradicionalno na naši 30-letnici v Cankarjevem domu. Saj že imate vstopnice, mar ne?  Klinite na povezavo https://www.cd-cc.si/sl/kultura/glasba/prifarci-slavijo-30 , pa bo vaša.