Tako kot je, je prav!

Na letošnje festivalsko poletje se Prifarci pripravljamo s polno paro. Ne le da bomo spet tekmovali z narečno pesmijo na škofjeloškem festivalu, povabljeni smo bili tudi na festival melodij Morja in sonca.

Odlično besedilo nam je napisal že večkrat nagrajeni besedilopisec Leon Oblak, glasbo pa Aleš Klinar. Pesem z naslovom Tako ko je, je prav,  bo na festivalu predvajana prva. Listič s to številko je na žrebanju v Avditoriju Portorož  izvlekel Mitja Ferenc.

No,  ker ničesar ne prepuščamo naključju, smo si predhodno ogledali Sečo, tamkajšnje soline in  kanal Sv. Jerneja ter minuli konec tedna tam posneli tudi videospot. Pesem, ki govori o mornarju, ki je prestal že vse preizkušnje, je bila odlična iztočnica, da smo k sodelovanju povabili odličnega igralca in režiserja Borisa Cavazzo. Rekel je"da" in tako nastaja videospot na katerega predvajanje pa bo treba še malo počakat...Vsaj do 8. julija, ko bodo melodije Morja in sonca prvič predvajane in med njimi tudi naša Tako kot je, je prav!

September 2019