O skupini Prifarski muzikanti od Fare

skupina Prifarski muzikantiPrifarski muzikanti so skupina, ki je svojo glasbeno pot začela l. 1988 pri Fari v Kostelu. S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, v zadnjih letih pa so svoj glasbeni nabor opazno razširili. Slišimo jih peti zimzelene melodije, pesmi dalmatinskih klap, domače in tuje popevke in tudi ljudske pesmi drugih narodov.

Poseben zvok dajejo skupini tamburaški instrumenti, violina, harmonika in druga tradicionalna glasbila. Odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeni kritiki pa jih uvrščajo med najboljše etno skupine na Slovenskem.

Prifarski muzikanti so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Brane Počkar na braču (prvi bas).

Oktober 2017

Prifarci smo