Največji uspehi

Največji uspeh Prifarcev je gotovo ta, da na glasbenih odrih kot skupina stojijo že polnih 31 let. Res da je bilo v tem času izvedenih nekaj kadrovskih sprememb, ampak jedro skupine, doma od Fare v Kostelu, je ostalo. Tukaj je nekaj vidnih uspehov iz preteklih let.

Prifarci slavijo 30!

11. zaporedni gala koncert v Cankarjevem domu, novembra 2018 ob okrogli, 30 - letnici skupine. To je bil doslej tudi najbolj množičen koncert, saj je na odru z nami pelo, igralo in slavilo več kot 120 gostov. 

 

Prifarska desetka!

10. zaporedni gala koncert v Cankarjevem domu novembra 2017.  3 razprodani koncerti!

Tako kot je, je prav

Prvi nastop naše skupine na festivalu melodij Morja in sonca v Portorožu (2017). S skladbo, ki jo večina pozna pod refrenom "že nona mi je rekla, tako kot je, je prav," smo zasedli tretje mesto, kar štejemo po mnogih letih tekmovalne odsotnosti za lep uspeh. 

Prifarci Sloveniji

9. zaporedni koncert Prifarcev s številnimi gosti kot poklon  25 letnici slovenske države je bil novembra 2016 v Cankarjevem domu.

Pesmi naše mladosti

8. samostojni gala koncert s številnimi glasbenimi gosti (Nuška Drašček, Tomaž Domicelj, Lidija Kodrič, Čuki, Big Band Grosuplje, zaslužna plesan skupina Ukrajine Junist) novembra 2015.

Božič s Prifarci

7. samostojni gala koncert zapored v Cankarjevem domu prav na Božič 25. decembra 2014 s številnimi gosti in v neposrednem prenosu na 1. sporedu TVS.

Prifarci praznujejo 25!

6. samostojni in jubilejni koncert s prijatelji ob 25-letnici delovanja skupine v Cankarjevem domu l.2013.

Prifarci gremo v svet 
5. samostojni koncert v Cankarjevem domu v Ljubljani, 2012

Moja Izola
Festival narečne popevke, Maribor 2011, 1 nagrada publike

Na spumlad
Festival narečne popevke, Maribor 2010, 1 nagrada publike

Tisto nekdo
Slovenska popevka 2009, 1. nagrada publike

Matilda
Etno Kostel 2009, 1. nagrada publike

Kjer je bila Mlinarca
1. samostojni koncert v Cankarjevem domu v Ljubljani, 2008

Lepu je blu
Festival narečne popevke, Maribor 2008, 1. nagrada publike in 1. nagrada strokovne žirije

Moja deklca
Festival narečne popevke, Maribor 2005 , 1. nagrada publike

Dober večer, mamica
nagrada Zlati petelin za najboljši etno plošček leta 2000

 

Prifarci za glasbo, ki jo poustvarjamo, nikoli nismo našli slabih besed. Zdela se nam je del nas. Pa tudi na vsa usta se nismo hvalili. Kjer smo se pojavili so nas ljudje nagrajevali z aplavzi, večjih ambicij pa nismo imeli. Dokler ni izšel prvi plošček, pa drugi, tretji, četrti... Opla, tukaj se je pa ustavilo.

Za naš četrti plošček »Dober večer, mamica« smo dobili Zlatega petelina za najboljši etno plošček l.2000. In potem vzeli zalet.

Ko smo l. 2004 prvič skočili na Festival narečne popevke v Mariboru smo si s pesmijo Nežica pripeli četrto nagrado. Že leto zatem (2005) smo s pesmijo v gorenjskem narečju Moja deklca prvič zares zmagali. Nagrado so nam položili v roke gledalci TVS, ki so za pesem glasovali po telefonu.

Čez tri leta (2008) se je na Festivalu narečne popevke spet najvišjemu številu glasov gledalcev TVS pridružila še prva nagrada strokovne žirije. Tista noč na mariborskem Lentu je bila res dolga, saj dvojne nagrade za pesem v ribniškem narečju »Lepu je blu« niti sanjati nismo upali.
In ko Prifarci dobimo krila, letimo. Leta 2010 smo po izboru teve gledalcev spet zmagali s pesmijo prav tako v ribniškem narečju Na spumlad.

Leta 2011 smo se za zmago borili še četrtič. In jo odnesli domov. Največ glasov gledalcev je dobila naša pesem v primorskem narečju Moja Izola.

S pesmijo Tisti nekdo smo bili Prifarci sprejeti - na verjetno na Slovenskem najbolj prestižni festival namenjen le velikim imenom - na Slovensko popevko 2009. Nihče sicer ni rekel na glas, Prifarci pa smo znali razumeti tudi poglede.
Zahvaljujoč piscu besedila in avtorju glasbe Žigi Bižalu smo vedeli, da imamo dobro pesem, na vrsti za nastop smo bili predzadnji, Mitja je pridno vadil.

Le dan pred odločnim nastopom ga je pod oko pičil sršen in ker je z rokami preveč krilil po njem, ga je na isto mesto pičil še drugič, zato njegov levi profil ni bil povsem brezhiben – smo pa zmagali. In Tisti nekdo je postala najboljša pesem po izboru gledalcev.

Junija 2009 smo prvič poželi zmago še na domačem terenu. Na festivalu Etno Kostel, katerega idejni očetje smo prav Prifarci, smo odpeli pesem »Matilda«, hudomušno zgodbo o gospe s koso, ki se ji vesela družba spretno izogiba.

Prav posebne zmage pa za nas predstavljajo veliki gala koncerti v Cankarjevem domu v Ljubljani. Prvega z naslovom "Kjer je bila mlinarca" smo pripravili leta 2008.  Leta 2012 smo pripravili petega z naslovom "Prifarci gredo v svet", za katerega s ponosom povemo, da je bil razprodan že krepko pred nastopom. Potem smo seveda posebaj obeležili 25 letnico našega obstoja, poseben iziv pa je pomenil božični koncert, ki smo ga pripravili na Božič 25. decembra 2014, neposredno pa ga je prenešala tudi TVS in Radio Slovenija.

Zdaj smo v pripravah na enajstega, ki bo imel naslov Prifarci slavimo 30, saj v letu 2018 beležimo že 30 rojstni dan. Leto 2018 bo torej za nas praznično. Slavnostni koncert bo kot je že tradicija zadnji teden v novembru v Cankarjevem domu v Ljubljani. Veliko manjših pa povsod po Sloveniji.